40 g cukru moučka
50 g strouhaných vlašských ořechů
50 g strouhaných loupaných mandlí
2 žloutky
200 g másla
lžička nastrouhané citronové kůry
na obalení 100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr
Na vál do prosáté mouky přidáme 40 g moučkového cukru, nastrouhané ořechy a mandle, žloutky, změklé máslo a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, vytvarujeme z něj váleček, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout přes noc v chladu, aby se vůně a chutě rozležely. V míse promícháme moučkový cukr a vanilkové cukry na obalení. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat