Follow Me on Pinterest

neděle 6. dubna 2014

Nepečený tvarohový dort s čerstvými jahodami

250 g čokoládových máslových sušenek
90 g másla
50 ml vody
2 sáčky želatiny (celkem na 1 litr tekutiny)
500 g měkkého tvarohu
šťáva z půlky citronu nebo limetky
250 g čerstvých jahod (případně malin či jiného čerstvého ovoce)
100 g třtinového cukru + 2 lžíce do jahod
250 ml smetany na šlehání
2 lžíce moučkového cukru


Sušenky rozdrtíme v mixéru a jemnou drť smícháme s rozměklým máslem. Vnitřek rozevírací kruhové dortové formy potáhněme alobalem nebo pečicím papírem a dobře propracovanou směs natlačíme prsty na vnitřní stěnu formy. Horní okraj po obvodu zarovnáme a v chladničce necháme asi půl hodinky ztuhnout. V trošce vody necháme asi na 10 minut nabobtnat želatinu. Jahody rozmixujeme se dvěma lžícemi cukru. Tvaroh ušleháme s cukrem a citronovou šťávou.  Ušleháme hustou šlehačku.  Želatinu rozehřejeme a rozpustíme. Většinu želatiny vmícháme do tvarohu a co nejrychleji vmícháme i šlehačku. Zbytek želatiny vmícháme do jahod. Na vychlazené sušenky ve formě nalijeme nejprve tvarohovou náplň, pak přilijeme jahodovou a druhým koncem lžíce či vařečky zlehka promícháme, vytvoříme tak mramorování. Dort necháme alespoň čtyři hodiny v chladu ztuhnout. 

Žádné komentáře:

Okomentovat