Follow Me on Pinterest

sobota 2. srpna 2014

Panenka s omáčkou z irské whisky

1 kg vepřové panenky
olivový olej
sůl
brambory
snítka rozmarýnu
2 lžíce malinového džemu
2 lžíce javorového sirupu
5 cl irské whisky
1 dl smetany

Panenku nakrájíme na špalíčky, zakápneme olivovým olejem a necháme pár hodin odležet. Pečicí plech postříkáme olejem, malé brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme je na plech, osolíme a zasypeme lístky rozmarýnu. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Rozpálíme pánev a kousky panenky v ní prudce z obou stran opečeme. Maso dáme do pekáče, osolíme, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Když jsou brambory téměř dopečené, vytáhneme maso, výpek vlijeme zpět do pánve, přidáme džem a sirup a za stálého míchání necháme zredukovat. Potom přilijeme whisky a nakonec smetanu. Minutku povaříme, pak do omáčky vložíme maso a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat