1,5 šálku (asi 200 g) drcených čokoládových sušenek
0,5 šálku rozpuštěného másla
0,5 kg smetanového sýru (použíla jsem 250 g tučného tvarohu, 200 g mascarpone a 100 g kysané smetany)
1 šálek arašídového másla
¼ šálku cukru
3 vejce
1,5 šálku (200 g) čokoládových kousků (použila jsem sedmdesátiprocentní čokoládu)
1 vanilková cukr
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Rozdrcené čokoládové sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Směs namačkáme na dno 23centimetrové formy a vytvoříme vyšší okraj. Necháme vychladit. Sýr ušleháme dohladka. Do poloviny sýru všleháme arašídové máslo a ¼ šálku cukru, pak všleháme 1 vejce a odložíme. Čokoládu necháme rozpustit, vmícháme do ní zbytek sýru a vanilku a nakonec dvě rozšlehaná vejce. Polovinu čokoládové směsi rozetřeme na sušenkové těsto. Opatrně naneseme celou arašídovou hmotu a nahoru druhou polovinu hmoty čokoládové.
Pečeme asi 45 minut. Venkovní okraj bude vypadat sušší, vnitřní bude tmavší a vlhčí. Necháme ještě 15 minut chladnout ve formě, pak z formy uvolníme a po úplném vychladnutí dáme do chladu. 15 minut před podáváním z ledničky vytáhneme.
Adapted from this recipe.
Žádné komentáře:
Okomentovat