Follow Me on Pinterest

neděle 10. února 2013

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky


1 kg hovězího masa s kostí
1 velká mrkev
1 velká petržel
kousek celeru
2-3 bobkové listy
10 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
300 g hovězích nebo vepřových jater
1 vejce
1 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
strouhanka
zelená petržel

Maso dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Posbíráme vysráženou bílkovinu, přidáme zeleninu, sůl a koření v plátěném pytlíčku nebo čajovém sítku. Vaříme pomalu doměkka. Využila jsem pomalý hrnec a na nejnižší výkon jsem maso vařila 14 hodin. Samozřejmě postačí normální hrnec, ale pomalé a dlouhé vaření nepodceňujte. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky. Játra umeleme, vmícháme vejce, majoránku, rozetřený česnek, sůl a pepř a postupně vmícháváme strouhanku. Ze směsi vytvoříme malé knedlíčky dáme je zavařit do polévky. Nakonec vsypeme posekanou petrželku a už nevaříme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat