1 dýně hokaido
kousek slaniny nebo špeku
2 stroužky česneku
1 lžíce chilli pasty nebo feferonky podle chuti
sůl
voda nebo vývar
kelímek smetany ke šlehání
krutony, dýňové semínko, dýňový nebo olivový olej
Dýni omyjeme a i se slupkou nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozehřejeme ji v kastrolu. Na slanině opečeme na drobno nakrájený česnek a feferonku, pak přidáme dýni a opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Část tekutiny můžeme nahradit bílým vínem. Vaříme do měkka. Uvařenou dýni rozmixujeme. Do krému vlijeme smetanu, dochutíme solí a chilli pastou a necháme přejít varem. Podáváme s dýňovými semínky a krutony a zakápneme olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat