Follow Me on Pinterest

pátek 20. prosince 2013

Zázvorové perníčky

150 g másla
1 dl medu
2 dl cukru
1 dl smetany
450 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky mletého hřebíčku
2 lžičky mleté skořice

Těsto si připravíme den před samotným pečením.
V pánvi šetrně, pozvolna rozehřejeme máslo, med a cukr. Když se ingredience spojí, odstavíme, vmícháme smetanu a necháme trochu zchladnout. Vmícháme koření a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části, vložíme do mikrotenových sáčků a ponecháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozvalujeme na pomoučeném vále na 3 mm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 9−10 minut do zlatohněda.

Žádné komentáře:

Okomentovat