Follow Me on Pinterest

pátek 18. září 2015

Cuketový chlebíček

1 ½ šálku polohrubé mouky, nejlépe celozrnné
½ šálku cukru, nejlépe třtinového
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
½ lžičky mleté skořice
½ šálku sekaných vlašských ořechů, arašídů, slunečnicových a/nebo dýňových semínek
2 vejce
1/3 šálku oleje (částečně můžeme nahradit jablečným pyré nebo moštem)
1 ½ šálku neloupané nahrubo strouhané cukety
strouhaná kůra z 1 pomeranče (nemusí být)

Předehřejme troubu na 170 stupňů. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem. V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, solí, skořicí, oříšky a semínky. V druhé míse smícháme nastrouhanou cuketu s vejci, olejem a nastrouhanou kůrou. Obě směsi pak smícháme a těsto vlijeme do pečicí formy. Pečeme asi 70 minut, zkoušíme špejlí, jestli je těsto uvnitř upečené.

Žádné komentáře:

Okomentovat