Follow Me on Pinterest

čtvrtek 9. června 2016

Hrachová polévka

balíček (500 g) žlutého hrachu
2 hrsti čerstvého, naloženého nebo mraženého hrášku
120 g anglické slaniny
2 párečky
3 stroužky česneku
majoránka
sůl

Hrách večer namočíme ve větším množství vody. Před vařením vodu slijeme, hrách propláchneme, dáme do čisté vody a vaříme do změknutí. Rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme pomalu probublávat. Přidáme zelený hrášek. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji pražit do pánve. Přidáme párky nakrájené na kolečka, a když jsou opečené, vsypeme do pánve hrst majoránky a prolisovaný česnek. Rychle promícháme a odstavíme, aby česnek nezhořknul. Obsah pánve vsypeme do uvařeného hrachu a necháme dojít. Nakonec podle chuti přisolíme.

2 komentáře:

  1. Téda, ta vypadá naprosto lahodně. Já jsem si nedávno také dělala takovou na koleni hrachovou polévku a moc se mi nepodařila. Nicméně po tom Vašem receptu se mi podařila, myslím si, že na jedničku a určitě Váš recept budu posílat dál, protože je bombová!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě těší. Mám ráda husté luštěninové polévky, které nahradí hlavní jídlo.

      Vymazat