Follow Me on Pinterest

sobota 22. září 2012

Gruzínský lilek od Ramaze


2 lilky
sůl
šálek nasekané zelené petrželky (kudrnky)
1 hlavička česneku
ocet
olej

Lilek nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky (neloupeme). Pořádně je osolíme a necháme v cedníku, aby pustily vodu. Asi po hodině (nechávám je vypotit i přes noc) je osušíme a rychle z obou stran osmahneme. Lilky klademe do mísy, každou vrstvu potřeme rozmačkaným česnekem, zasypeme nasekanou petrželkou a zakapeme octem. Dáme chladit. Podáváme druhý den s chlebem.

Tenhle recept mi prozradil na mé první samostatné dovolené v Řecku prozradil syn gruzínských správců hotelu. Později jsem zjistila, že takto lilek upravují i v Arménii. Teda přidávají tam ještě cibuli.

Žádné komentáře:

Okomentovat