Follow Me on Pinterest

pondělí 12. listopadu 2012

Pečené maso na zelí

1 kg masa (vepřová plec, uzená krkovice, kuřecí stehna... na obrázku je kombinace plece a uzené krkovice)
sůl
kmín
0,5-1 kg kysaného zelí

Pekáč vyložíme zelím. Šťávu necedíme a zelí neproplachujeme, všechno hezky do pekáče. Maso posolíme a pokmínujeme, položíme na zelí, přiklopíme horním dílem pekáče a v troubě vyhřáté na 170 stupňů pečeme necelou hodinku.
Pekáč můžeme v polovině pečení odkrýt a maso se zelím podlévat pivem nebo odloženou, případně dochucenou šťávou z kysaného zelí. Zelí podáváme nezahuštěné. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky nebo nočky.

Žádné komentáře:

Okomentovat