Follow Me on Pinterest

neděle 22. září 2013

Pečený kapr se zeleninou a pivem

1 kapr
4 rajčata
1 světle zelená paprika
pár lístků bazalky
sůl
pepř
adžika (nemusí být)
olej
3 stroužky česneku
1 dl piva

Kapra očistíme, nakrájíme na podkůvky a nasolíme. Rajčata nakrájíme na kousky a papriku na kolečka. Zeleninu osmahneme na pánvi s kapkou oleje, osolíme, opepříme, okořeníme adžikou a čerstvou bazalkou a pár minut dusíme. Osolené podkůvky kapra z obou stran narychlo osmahneme a dáme je to pekáče. Česnek prolisujeme a potřeme jím kousky ryby. Nahoru dáme zeleninu, zalijeme pivem a v troubě zahřáté asi na 180 stupňů pečeme, dokud se nevypaří většina tekutiny. Podáváme s chlebem nebo s brambory.


Žádné komentáře:

Okomentovat