Follow Me on Pinterest

úterý 18. srpna 2015

Steaková omáčka z rynglí, švestek nebo meruněk

1 kg velmi zralého vypeckovaného ovoce
3 stroužky česneku
2-4 chilli papričky
1 šálek vinného nebo jablečného octa
1/2 šálku vody
1/2 šálku třtinového cukru
1/3 šálku sójové omáčky
kousek skořice

V hrnci nebo pánvi s nepřilnavým povrchem prohřejeme oloupaný a nasekaný česnek a nasekané chilli papričky. Přidáme nakrájené ovoce, skořici a vodu a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu, přidáme cukr, ocet a sójovou omáčku a dusíme asi půl hodiny, až se ovoce začne rozpadat. Vytáhneme skořici, rozmixujeme a dále pomalu dusíme, abychom dosáhli husté omáčkové konzistence. Horkou omáčku naléváme do zavařovacích sklenic, okamžitě zavíčkujeme a necháme je stát dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Rynglí  i meruněk bylo dost a byly krásně sladké. Krásně se hodí k slané a kyselé chuti a štiplavosti papriček. Omáčka chutná skvěle s bílým i červeným masem.

2 komentáře:

  1. zdravím, krásný recept, ten musím vyzkoušet. Hlavně tam není cibule. Dělala jsem podle nějkaého receptu z meruněk a ta cibule mě tam nějka vadí. Tohle bude určitě super.Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cibuli nejím a nedávám ji nikam, proto chápu, že vám mohla vadit :) Tahle omáčka je ověřená několika roky a mnoha mlsnými jazyky. Zkouším různé ovoce, hlavně peckoviny, vloni jsem vyzkoušela i hrozhové víno a vůbec to nebylo špatné.

      Vymazat