Follow Me on Pinterest

sobota 30. listopadu 2013

Vepřové ledvinky na slanině

500 g vepřových ledvinek
100 g slaniny
1 lžička kmínu
2 bobkové listy
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
sůl
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany (nemusí být)

Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme žláz a tuku a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozehřejeme ji v hrnci nebo pánvi. Když slanina zesklovatí, přidáme kmín, pepř a nalámaný bobkový list, krátce orestujeme a přidáme nakrájené ledvinky, které zprudka opečeme, aby se zatáhly. Zalijeme vodou nebo vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Pokud je potřeba, osolíme a zahustíme moukou, přilijeme smetanu a necháme chvilku provařit. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat